Studio Be Bold

20 oktober 2015

Krijg in 5 stappen meer energie van je bedrijf

De telefoon rinkelt, Renske kijkt op haar beeldscherm. “Nee niet weer Kim, hier heb ik nu echt geen zin in” denkt Renske. Over laten gaan of toch opnemen? Na een diepe zucht neemt Renske op.

“Hoi je spreekt met Kim, ja ik bel je even heel kort over de catering opdracht van overmorgen,

houd maar rekening met 15 man extra, en kun je ook een uurtje eerder komen? Dat lukt jou vast wel binnen het afgesproken budget, je bent altijd zo handig.” Renske stamelt verbaasd en voordat ze het weet zegt Kim: “Superfijn je helpt me echt enorm, maar ik moet weer verder, ik heb het zo druk, fijn om je te spreken, daaag!” Futloos en chagrijnig legt Renske haar telefoon neer.

Wordt jij energiek van je bedrijf?

Misschien herken je de situatie van Renske maar al te goed. En wordt je helemaal niet blij van de klanten die je hebt. Sterker nog, je wordt er rusteloos van en het slurpt energie. Voelt dit voor jou zo? Dan is het nu de juiste tijd om daar verandering in te brengen. Probeer het eens met de volgende 5 stappen.

Stap 1: Ontdek de missie van jouw bedrijf.

Benoemen wat niet goed gaat binnen je bedrijf is gemakkelijk. Draai het eens om en focus op wat jij graag zou willen. Wat geeft jou energie? Wat is de reden dat jij ondernemer bent? Schrijf dit voor jezelf op.

Stap 2: Stel doelen.

Nu het voor jou duidelijk is waar je energie van krijgt, is het tijd om je daar op te richten. Pak je notitieblok erbij en stel een aantal doelen op die jij als ondernemer graag wil bereiken. Verdeel je doelen in kleine stappen en werk naar het eindresultaat toe. Heb je een doel behaald? Geniet van je prestatie en van de positieve energie die dit oplevert. Maak wat tijd vrij om te vieren dat je weer een stap verder bent. Bestel de lekkerste taart die je kunt vinden of neem een kop thee en geniet ervan.

Stap 3: Leg contact met ambitieuze ondernemers

Werk je net als Renske alleen? Op momenten kan dat demotiverend zijn. Er is niemand om mee te overleggen of je succes mee te vieren. Wat jou hierbij kan helpen, is om af te spreken met gelijkgestemde ondernemers. Samen kun je elkaar motiveren en inspireren. Door eens per 2 weken te skypen of samen een kop koffie te drinken, leer je veel van elkaar en blijf je actief.

“Hoe zijn de klanten met wie jij werkt?”

Stap 4: Werk met leuke klanten

Hoe zijn de klanten met wie jij werkt? Stuk voor stuk inspirerende mensen, waar je fijn mee werkt? Of gaan ze regelmatig jou grenzen over en ben je dat behoorlijk zat? Gelukkig heb jij als ondernemer het heft in eigen handen. Overweeg serieus of jij wel voor je huidige klanten wil blijven werken. Het is belangrijk om te werken met klanten waar je affiniteit mee hebt. Daarvan krijg je nieuwe energie.

Stap 5: Geef je pauze meer prioriteit

Sta eens stil bij hoeveel rust je neemt tijdens je werkdag. Ben je niet achter je beeldscherm weg te slaan en is je bureau zelfs je vaste lunchplek? Probeer eens iets anders. Eet vandaag je lunch rustig aan tafel, of maak een korte wandeling buiten en leg je telefoon weg. Je zal verbaast staan hoeveel beter je werkt na je pauze.

Nu zijn we benieuwd naar jou. Welke stap helpt jou het meest? Is er een stap die volgens jou nog ontbreekt? Of blijf je worstelen met een bedrijf dat jou geen energie geeft? Laat je het ons weten, we praten graag verder met je.

Deel dit artikel:
Reacties (119)

Wil jij jezelf positioneren als dé leading expert in jouw branche?

En weten hoe je dit bereikt door middel van je branding en design? Schrijf je dan nu in voor mijn ‘Free firestarters’ en ontvang onregelmatig inspiratie, tips en verhalen hoe je dit bereikt. En ga van gemiddeld naar outstanding!