Studio Be Bold

25 september 2017

De echte reden waarom jij het aanpassen van je huisstijl uitstelt

Misschien hik jij er ook tegenaan, je wilt veranderingen doorvoeren in je huisstijl. Ondernemen voelt al een tijd niet zo sprankelend meer als je zou willen. Je bedrijf doet het goed en is gegroeid, maar de uitstraling is niet meegegroeid. Elke keer als je naar je huisstijl kijkt ontmoedigt die meer, dan dat het energie geeft. Tegelijkertijd schuif je het aanpassen van je huisstijl al een tijd voor je uit. Hoe komt dat toch?

Het ontstaan van een nieuw huisstijl ontwerp is spannend.

Het is een verandering, zoals bij veel veranderingen is er een drempel waar je overheen moet. Je weet immers wat je qua ontwerp had, maar niet wat je zal krijgen…

Laten we eens kijken wat er gebeurd als je huisstijl niet meegroeit:

– Je blijft een negatief gevoel houden over je huisstijl, wat ontzettend veel van jouw energie kost.
– Je bent niet langer trots op je huisstijl, dit geeft je op den duur weerstand om je visitekaartje uit te delen, op social media te posten en je nieuwsbrief rond te sturen.
– Minder marketing, betekent minder zichtbaarheid, daardoor wordt je moeilijk te vinden voor klanten.
– Klanten voelen onbewust dat je niet 100% achter je bedrijf staat, dit maakt je stukken minder aantrekkelijk.
– En ondertussen wordt jouw negatieve gevoel groter en groter.

Valt je ook op dat het uitstellen van een verbeterde huisstijl jou in een negatieve cirkel brengt.

Van je ontevreden voelen, minder zichtbaar zijn en nog minder klanten krijgen. Dat is niet wat je voor ogen hebt met je bedrijf, toch?

“Waarom stel jij het aanpassen van je huisstijl uit?”

Terwijl die stap naar een nieuwe verbeterde huisstijl geen megadrempel is.

Je kunt het vergelijken met het kopen van een nieuwe jas. Je oude jas zit heerlijk en comfortabel, als je eerlijk bent ziet die er wat versleten uit en kan je er niet meer mee voor de dag komen. Zie je vernieuwde huisstijl als een nieuwe jas, een item, dat je vaak gebruikt en waar je aan mag wennen.

Vandaar willen we je aanmoedigen om moedig te zijn.

Zet een gedurfde stap en kies voor je vernieuwde huisstijl. Of zoals de Engelsen het zo mooi verwoorden: Be Bold!

Er is behoorlijk wat moed voor nodig om jezelf te laten zien helemaal zoals jij bent.

Je maakt een statement. Ongeacht wat anderen denken volg je jouw eigen pad. Met je huisstijl laat je jezelf en je bedrijf zien zoals je bent.

Als je die persoonlijkheid en kracht vertaalt naar je huisstijl, dan past je huisstijl precies bij je.

Je bent weer trots op de uitstraling van je bedrijf en de energie spat eraf. Klanten zien jou precies op de manier zoals jij bent, en dat maakt jou onweerstaanbaar voor nieuwe klanten.

Welke moedige stap zet jij vandaag?

P.S. Knalrood houdt van moedige stappen en is volop verandering. Eline verlaat na 10 jaar ontwerpen en ondernemen het bedrijf voor een nieuwe uitdaging. En Miranda, gaat vol enthousiasme verder met ontwerpen. Met een nieuwe huisstijl én een nieuwe bedrijfsnaam… per 1 oktober 2017 heet Knalrood… Studio Be Bold.

Deel dit artikel:
Reacties

Wil jij jezelf positioneren als dé leading expert in jouw branche?

En weten hoe je dit bereikt door middel van je branding en design? Schrijf je dan nu in voor mijn ‘Free firestarters’ en ontvang onregelmatig inspiratie, tips en verhalen hoe je dit bereikt. En ga van gemiddeld naar outstanding!