Studio Be Bold

3 juli 2017

Hoe creativiteit jouw bedrijf laat opvallen

Als ondernemer heb je duizend taken in een week. Zoals contact onderhouden met je huidige klanten, netwerken, nieuwe klanten aantrekken, taken uitbesteden, je marketingplan uitwerken en aanscherpen. Deze taken laten jouw bedrijf goed draaien. Zodat jij een goede omzet haalt. Veel ondernemers leggen een grote focus op de taken die snel omzet genereren

Door je te focussen op deze zakelijke aspecten en de harde kant van het ondernemen is creativiteit bij veel ondernemers ver te zoeken.

Regelmatig vragen ondernemers aan ons: “jullie zijn zo creatief. Ik ben niet zo creatief en zou dat ook graag zijn. Hoe kan ik creatiever zijn in mijn bedrijf?”

Zou jij ook creatiever willen zijn?

Misschien heb jij ook het gevoel dat je niet zo creatief bent en zou je er meer over willen leren. Creativiteit is iets wat in ieder persoon aanwezig is. Het kan zijn dat het op de achtergrond is geraakt en dat je andere vaardigheden beter hebt ontwikkelt. Omdat je daar meer tijd aan besteed. Of dat je creativiteit bent vergeten of hebt weggestopt, omdat je denkt dat je zakelijk moet zijn als ondernemer. Om creativiteit een grotere rol te geven in je bedrijf is het enkel nodig om creativiteit te oefenen.

“Hoe kan jij creativiteit inzetten in je bedrijf?”

Hoe werkt creativiteit dan?

Een creatief persoon legt niet alledaagse verbindingen in zijn hoofd. Diegene heeft continu nieuwe ideeën en wat zo geweldig is, is dat je deze originele ideeën kunt inzetten in je bedrijf. Bijvoorbeeld in je marketing of in de content die je op social media deelt. Maar denk ook aan je website, of tijdens je klantgesprekken.

Raad eens wat er gebeurd als jij de niet alledaagse ideeën voor je bedrijf inzet?

Dat maakt dat jij anders voor de dag komt dan je vakgenoten. Zo spring je in het oog van je ideale klanten. Meer mensen reageren, dat helpt jou weer om verder te groeien als ondernemer.

Maar hoe zorg je dat je creatief bent?

Iedereen heeft zijn creatieve kant. Bij de één zit het in hun taalgebruik, dat humoristisch of poëtisch is. De ander kan illustreren, of fotograferen en weer een ander kan levendig vertellen of veel geweldige ideeën bedenken.

Welke creatieve kant kan jij inzetten in je bedrijf? Wij dagen je uit om je creativiteit te ontdekken. Test verschillende dingen en kies datgene uit wat jou ligt en waar je plezier aan beleefd. Zet dit de komende maand in voor je bedrijf.

Deel dit artikel:
Reacties

Wil jij jezelf positioneren als dé leading expert in jouw branche?

En weten hoe je dit bereikt door middel van je branding en design? Schrijf je dan nu in voor mijn ‘Free firestarters’ en ontvang onregelmatig inspiratie, tips en verhalen hoe je dit bereikt. En ga van gemiddeld naar outstanding!