Studio Be Bold

18 juli 2016

Hoe je in 5 stappen meer klanten aantrekt met je huisstijl + gratis checklist

Onlangs skypte ik met een onderneemster, we praatten over onze bedrijven en hoe we klanten krijgen. Ze vertelde dat ze verschillende marketing acties uitvoert om klanten te krijgen. Die acties plant ze in via een schema. Vervolgens hoeft ze deze acties alleen maar uit te voeren. Zo blijft het eenvoudig.

Nieuwsgierig vroeg ik haar: “Hoe zie je de rol van je huisstijl bij het aantrekken van klanten?”

Verbaasd keek ze me aan: “Ik begrijp je niet helemaal, ik heb altijd gehoord dat marketing acties het beste werken om klanten aan te trekken. Hoe helpt mijn huisstijl daar dan in?”

Je huisstijl maakt je marketing dubbel zo effectief

Iedere ondernemer is op zoek naar nieuwe klanten, en naar manieren waarop ze eenvoudig nieuwe klanten kunnen krijgen. Een hele eenvoudige manier, die ook nog eens jaren voor je werkt om meer klanten te krijgen is een opvallende huisstijl.

“Verdubbel jij ook de impact van je marketing?”

Hoe werkt dat dan?

Een sterke huisstijl verandert de uitstraling van je bedrijf. Zo’n huisstijl geeft jou een professionele uitstraling. Dat maakt je betrouwbaar voor klanten. Mensen die jouw marketing actie zien, herkennen jou als specialist en vertrouwen je. Jouw huisstijl is een krachtig instrument, dit blijven mensen onthouden. De volgende keer dat ze een marketing uiting zien herkennen je volgers jouw bedrijf. Zo bouw je via je huisstijl een band op met je volgers en worden ze eerder klant.

Zo trek je werkelijk klanten aan met je huisstijl

Wat je natuurlijk het allerliefste wil, is klanten aantrekken met je huisstijl, toch? Daarvoor is het nodig dat je jouw huisstijl optimaal opbouwt en inzet. Aan de basis daarvan staan de volgende 5 stappen:

Stap 1: Je hebt jouw verhaal scherp

De basis van een sterke huisstijl, is jouw bedrijfsverhaal. Dat verhaal maakt je huisstijl naast mooi, ook authentiek en geloofwaardig. Zorg dat je weet wat je doet, wie je helpt, waarom je dat doet en waar je staat met je bedrijf.

Wil je de andere 4 stappen weten?

Download hieronder de GRATIS checklist ‘In 5 stappen meer klanten met je huisstijl’

Klik hier voor je Gratis Checklist

 

Nu zijn we benieuwd naar jou, wat is voor jou de meest belangrijke stap en waarom? Laat je het weten in een reactie?

Deel dit artikel:
Reacties

Wil jij jezelf positioneren als dé leading expert in jouw branche?

En weten hoe je dit bereikt door middel van je branding en design? Schrijf je dan nu in voor mijn ‘Free firestarters’ en ontvang onregelmatig inspiratie, tips en verhalen hoe je dit bereikt. En ga van gemiddeld naar outstanding!