Studio Be Bold

22 december 2016

3 Design tips voor een stralende huisstijl in 2017

“Ik wil dat mijn nieuwe huisstijl aansluit bij de huidige designtrends”. Is een wens die we vaak horen van ondernemers. En dat begrijpen we, je wilt namelijk een huisstijl die helemaal van nu is. En weet je, het is super goed om te kijken wat de designtrends zijn, maar je wilt wel dat je huisstijl 5 jaar mee gaat. En een trend heeft over het algemeen een kortere levensduur. Trends helemaal overboord gooien is ook niet heel handig, je wilt namelijk ook dat je huisstijl past bij de maatschappij van nu.

Los van de trends zijn we er van overtuigd dat de kracht van je huisstijl zit in de exacte weerspiegeling van jou en alle facetten van je bedrijf. De kleuren, vormen, letters en je logo laten zien wie jij als ondernemer bent, waar je voor staat en wat je doet voor wie. Als je deze ingrediënten toepast ontstaat er een duurzame huisstijl, die lang houdbaar is en helemaal van nu en over 5 jaar is.

Voor 2017 dagen we jou uit om verder te kijken dan alleen de designtrends. Om je hierbij te helpen geven we je graag een aantal tips die heel waardevol voor je huisstijl zijn. En we verzekeren je: ze helpen jou om in 2017 te stralen met je huisstijl en bedrijf.

1. Geef aandacht aan wat je uitdeelt

Extra aandacht geven aan de communicatie uitingen die je als ondernemer de wereld in brengt is eenvoudig en heeft veel effect. Allereerst maakt het je zelf heel blij en trots, tegelijkertijd weerspiegelt het de kwaliteit van jouw bedrijf. Mensen waarderen het als de dingen die jij deelt met aandacht zijn gemaakt. Ze herinneren het zich jaren later nog steeds. En wat het mooie is, je hoeft die extra aandacht niet groot aan te pakken. Maak bijvoorbeeld een mooi design voor de cover van je werkboek voor de workshop die je geeft (of laat het maken). Of stel zorgvuldig een goodiebag samen en deel die uit aan de klanten met wie je werkt.

2. Bereik meer met minder

Als enthousiaste en gedreven ondernemer wil je vaak te veel vertellen. Zowel in tekst als in beeld. Wat is de werkelijke boodschap die je wil delen met je klanten? Stel dit continu centraal in al je huisstijl dragers en uitingen. Zo creëer je ruimte en eenvoud in je uitstraling. Je voorkomt dat mensen overspoeld raken door jouw informatie. En zorgt ervoor dat jouw boodschap hen raakt, waardoor ze aanhaken bij je bedrijf.

“In je huisstijl is het belangrijk om te kiezen voor een uitstraling die voor de volle 100% bij jou past.”

3. Kies wat bij jou past

Om je heen kijken naar wat anderen doen en uitstralen is nuttig, maar kan je erg afleiden. Vooral in je huisstijl is het belangrijk om te kiezen voor een uitstraling die voor de volle 100% bij jou past. Dit maakt jou onderscheidend, zo val je op in je vakgebied. En tegelijkertijd ben je comfortabel en trots op je huisstijl, dat straal je uit als je met mensen spreekt over je bedrijf. Hiermee creëer je een win-win situatie, want dit maakt je enorm aantrekkelijk voor klanten.

Vind je het lastig te bepalen wat er qua huisstijl bij jou past, en wil je dit ontdekken?
Dan is de workshop “Opvallende Huisstijl, Opvallend Veel Klanten” echt iets voor jou. In 1 dag ga je actief en creatief aan de slag en zet je stappen voor je nieuwe of aangepaste huisstijl. Je leest er hier meer over.

Deel dit artikel:
Reacties (141)

Wil jij jezelf positioneren als dé leading expert in jouw branche?

En weten hoe je dit bereikt door middel van je branding en design? Schrijf je dan nu in voor mijn ‘Free firestarters’ en ontvang onregelmatig inspiratie, tips en verhalen hoe je dit bereikt. En ga van gemiddeld naar outstanding!