Studio Be Bold

METHODIEKEN VAN STICHTING LOV

INSPIREREN, KENNIS EN ERVARINGEN DELEN

DE VRAGEN VAN LOV:

Hoe presenteert LOV hun methodieken, zodat ze duidelijk zijn voor hun vrijwilligers, andere stichtingen en gemeenten? Hoe wordt de unieke en persoonlijke kant van LOV zichtbaar in deze uitgaves?

HULP VOOR MIGRANTEN

Stichting LOV helpt migranten in Rotterdam met een taalachterstand bij het verbeteren van hun positie in de Nederlandse maatschappij. Dit doen zij door laagdrempelige taal- en participatietrajecten aan te bieden.

LOV ontwikkelde twee methodieken. Vertrouwenscoaching; waar migrantenvrouwen, die het thuis moeilijk hebben, een steuntje in de rug wordt aangeboden. En gezinstaalcoaching; waarin gezinnen met kinderen (2-5 jaar), die de Nederlandse taal niet zo goed beheersen, een cursus taalvaardigheid krijgen.

Jaarlijks verbeteren honderden migranten in Rotterdam hun taalvaardigheid, met hulp van getrainde vrijwilligers van LOV.

HET AUTHENTIEKE VERHAAL VAN LOV:

Als je de taal niet goed spreekt in Nederland, loop je dagelijks tegen allerlei problemen aan. Je boodschappen doen in de supermarkt, een arts bezoeken of zaken regelen bij de gemeente zijn niet eenvoudig. Stichting LOV helpt deze mensen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Zodat ze zich zelfverzekerd en zelfstandig kunnen redden in de maatschappij.

LOV vindt het belangrijk om de kennis en ervaringen rondom deze methodieken te delen. Daarom zijn de twee methodieken omgezet in boekvorm.

Iedereen heeft recht op een veilig thuis. Helaas is dit niet voor iedere Nederlander het geval. Door deze basiswaarden uit te lichten creëert de methodiek bewustwording voor problemen van migranten in Nederland

De werkwijze wordt stap voor stap uitgelicht zodat er kennis en inzicht ontstaat in de trajecten van LOV. Voor andere stichtingen vormt dit een stimulans en inspiratiebron om aan de slag te gaan met de methodieken.

Waargebeurde voorbeelden spelen een grote rol in de boeken. Door uitspraken en interviews leer je de deelnemers kennen en zie je op welke manier ze zijn gegroeid door het traject dat ze volgden.

Samen met Stichting LOV ontwikkelde Knalrood: concept, stramien en indeling methodieken, beelden, grafisch ontwerp en drukwerkbegeleiding.

EEN BLIJE REACTIE VAN STICHTING LOV:

“Ik kende Knalrood niet goed, daarom twijfelde ik over een samenwerking. Gelukkig heb ik hier geen spijt van. Ik ben aangenaam verrast door de frisheid, vindingrijkheid, zorgvuldigheid en jullie voortvarendheid.

Door taal en beeld met elkaar te koppelen hebben jullie op een originele manier het persoonlijke verhaal van LOV laten zien. Jullie ontwerpen leverden LOV professionele PR en voorlichting op voor onze methodieken, waarmee ik erg blij ben.

Jullie zijn prettig en accuraat om mee samen te werken. En kijken verder voorbij de horizon, van daar uit ontstaan creatieve ideeën.”

Anna Marie Hazenberg, projectleider stichting LOV – www.stichtinglov.nl

Deel dit project:

Wil jij jezelf positioneren als dé leading expert in jouw branche?

En weten hoe je dit bereikt door middel van je branding en design? Schrijf je dan nu in voor mijn ‘Free firestarters’ en ontvang onregelmatig inspiratie, tips en verhalen hoe je dit bereikt. En ga van gemiddeld naar outstanding!