Studio Be Bold

7 april 2020

DIKKE SHIT IT IS

Hoe een dikke drol met een fancy cocktail prikker je gaat helpen? Niet. Tenminste als je het letterlijk kopieert. Wel als je het als inspiratie neemt. 😉

De meeste hostels en hotels laten zich van hun beste kant zien. High-end of low-budget ze willen op de meest fancy manier uit de verf komen. De mindere kanten worden weggemoffeld of gewoon weg niet genoemd.

Het ‘Hans Brinker Budget Hotel’ besloot om het compleet anders aan te pakken. Weg te stappen van de massa en absoluut niet te doen zoals het heurt. Ze schakelde het reclame bureau ‘Kessels Kramer’ in die met geniale ideeën en designs kwam.

Het budget hotel werd neergezet als het slechtste hotel wat je kunt bedenken. Zo werden er door Amsterdam cocktail prikkertjes in drollen gestoken met de tekst ‘NOW, even more of this at our main entrance’ Kwamen er posters met teksten als; ‘Sorry for being te best in ignoring your complaints’ En was de luxe als een föhn, kam en shampoo te vinden op een geprint A4tje met een kniplijntje om de voorwerpen heen. Het werd een mega succes. En dit terwijl ze compleet afweken van wat de rest in de hotelbranche deed.

“Het ‘Hans Brinker Budget Hotel’ besloot zelf om onderscheidend te zijn en het anders aan te pakken. Het komt ook voor dat externe omstandigheden het van je vragen om het compleet anders aan te pakken. Niet omdat je dit nu zo graag wil, maar omdat het je gewoonweg wordt opgelegd of niet anders kan.”

Dat gebeurde tientallen jaren geleden in de tabaksindustrie. Het werd hen verboden om reclame te maken in woord en beeld. De standaard manier van radio en tv reclames mocht dus niet meer. Net als alle advertenties in magazines en abri’s ( grote posters ) op straat. Ze werden nu gedwongen om op een andere manier zichtbaar te zijn. En dat deden ze ook. Zo kwam het shag merk ‘Drum’ met het ‘Drum Rhtytm Festival’. Een muziek festival met vooruitstrevende pop en dance. Geen standaard reclame maar een grote belevenis was het. En iedere bezoeker wist dat dit festival van ‘Drum’ was.

Bovenstaande voorbeelden zijn tig jaar oud, maar ergens ook weer helemaal van nu en super inspirerend. Ook nu wordt ons van alles opgelegd en verboden. Ik ben gelukkig geen guru en ga nu ook niet zeggen wat je allemaal wel of niet moet doen. Wel wil ik je vragen om te kijken hoe jij nu je branding en design eigenzinnig kan inzetten. Nu we opeens geen live events, live masterclasses, live workshop of live vip-dagen kunnen geven. Een groot persoonlijk stuk valt hierdoor weg. De ervaring is compleet anders.
Dit vraagt om een nieuwe aanpak. Nieuwe vormen en mogelijkheden waar jij je branding en design kan inzetten.

Als jij nu je 1 of 2 daagse opeens moet ombouwen naar een online variant. Vraag jezelf dan af:
welk gevoel wilde ik de klant/bezoeker meegeven?
Wat voor ervaring had ik neer willen zetten?
Wat voor locatie had ik uitgezocht en waarom?
Waar en hoe had ik mijn branding en design door gevoerd?
En kijk dan per punt hoe je dit kan vertalen naar hoe de situatie nu is. Ga voorbij de standaard. Blijf niet hangen in wat niet kan, maar zie nieuwe mogelijkheden. Je kan nu echt geweldige ervaringen neerzetten met dat wat WEL mogelijk is.

Ik ben heel benieuwd welk event, masterclass of training je in de agenda hebt staan en hoe je de vertaling nu gaat maken. Laat je het me weten in een mail naar miranda@studiobebold.nl? Dat lijkt me heel tof. Kan ik altijd even met je meedenken.

Deel dit artikel:
Reacties

Wil jij jezelf positioneren als dé leading expert in jouw branche?

En weten hoe je dit bereikt door middel van je branding en design? Schrijf je dan nu in voor mijn ‘Free firestarters’ en ontvang onregelmatig inspiratie, tips en verhalen hoe je dit bereikt. En ga van gemiddeld naar outstanding!